Topbanner_Ons_team

Van stagiair werktuigbouwkunde naar R&D Engineer!

Koen Menke liep meerdere stages via Stage.nu, na zijn afstuderen is hij blijven werken bij SafanDarley.

Wat sprak je aan in SafanDarley?
Voor het vinden van een afstudeeropdracht ben ik bij meerdere bedrijven op gesprek geweest. Deze bedrijven hadden al een opdracht klaarliggen maar deze sloten niet aan bij mijn interesses.  Via Stage.nu had ik al eerder stage gelopen bij Nedcon. Sandra Junier, mijn stagecoach bij Nedcon, was bekend met mijn ambities en vaardigheden en is vanuit daar op zoek gegaan naar goede opdracht en leuk bedrijf voor mij. Zij heeft mij in contact gebracht met SafanDarley en Tessa Reuling, stagecoach SafanDarley. Samen met hen heb ik mijn afstudeeropdracht vormgegeven. Hier had ik meer inspraak dan bij andere bedrijven, waar de opdrachten al bepaald waren. SafanDarley kwam gelijk erg open en meedenkend over. Mede daarom heb ik besloten om hier stage te lopen.

Hoe was de begeleiding tijdens je stage?
De begeleiding vond ik goed georganiseerd. Vanuit Stage.nu werd gekeken naar wat de opdracht inhield en welke eisen de opleiding aan een afstudeeropdracht stelt. Door deze begeleiding kon ik mijn verslag meer inhoud geven. Vanuit SafanDarley was er ook goede begeleiding. Naast mijn inhoudelijke begeleider kon ik bij verschillende collega’s terecht. Het is een open bedrijf en alle collega’s stonden klaar om vragen te beantwoorden. Hiervoor was wel een mate van zelfstandigheid nodig om bij een collega aan te schuiven voor mijn vragen.

Kansen
Ik wilde eigenlijk verder studeren, maar SafanDarley wilde mij graag in dienst nemen. Zij vonden het interessant hoe ik opdrachten had aangepakt, ik ging doortastend te werk. Ze hebben mij de mogelijkheid gegeven om een studie naast het werk te volgen en uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen. Ik ging in de zomervakantie werken en ben in september begonnen met de deeltijd masteropleiding Engineering Systems naast het werk. Een uitdagende combi en meteen ook een geweldige kans om het geleerde direct toe te passen in het werkveld.

Hoe combineer je jouw deeltijdstudie met je werk?
Ik had al verteld dat ik verder wilde studeren voor ik hier ging werken. Dat is wel erg prettig, want ze houden er nu goed rekening mee. Bij SafanDarley krijg een dag in de week de tijd voor mijn studie. Daarnaast kan ik kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn studie op doe, hier in de praktijk brengen. Dit maakt het werken naast mijn studie extra leerzaam.

Wat is het verschil tussen een stage en het werken bij SafanDarley?
Tijdens een stage werk je vooral aan leerdoelen vanuit de onderwijsinstelling. Wanneer je werkzaam bent, werk je meer samen met collega’s aan de doelen binnen de visie van het bedrijf. Dat zorgt voor verbinding. Het werk wat ik nu bij SafanDarley doe is veel meer divers dan dat ik tijdens mijn afstudeeropdracht deed. Ik krijg verschillende taken en er wordt ook meer zelfstandigheid verwacht. Een van mijn taken als werknemer is bijvoorbeeld het aansturen van projecten. Tijdens mijn stage voelde ik me ook gelijkwaardig aan mijn collega’s, maar dat is nu nog meer het geval. Dit komt mede doordat ik meer zelfstandig werk en verantwoordelijkheden heb!

 

Stagiair Werktuigbouwkunde