Topbanner_Ons_team

Student Commerciële Economie over zijn afstuderen bij Ulamo

Luuk Tibben studeerde Commerciële Economie en liep stage bij Ulamo

 Wat was je opdracht bij Ulamo?
Bij Ulamo heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan. Ik deed een marktonderzoek voor Ulamo met betrekking tot een nieuw product op de Nederlandse markt. Ulamo heeft een nieuwe strategie, waarmee nieuwe productcombinaties voor de consument ontwikkeld worden doormiddel van metaal en coating. Het doel hiervan is om een bestaand product te upgraden.

Wat heb je precies gedaan tijdens je stage?
Ulamo had geen vooronderzoek gedaan, waardoor mijn onderzoek vrij breed was. Ik heb puur gekeken naar hoe de markt eruitziet, welke concurrenten zich bevinden op de markt en hoe de consument tegenover het product staat. De twee belangrijkste vragen voor mijn onderzoek waren of er überhaupt een markt is en of deze markt perspectief biedt voor de toekomst.  

Wat was het resultaat van je onderzoek? 
De belangrijkste elementen van mijn onderzoek waren de grootte van de markt en het toekomstperspectief. Ik heb vastgesteld dat beide elementen zeker aanwezig zijn. Ik heb aanbevolen om het technische onderzoek van het product uit te voeren, omdat ik nu durf te zeggen dat er behoefte naar het nieuwe product  is.  

Hoe was de begeleiding  Ulamo?
De begeleiding van Ulamo was goed! Mijn begeleider en ik hadden veel contact, vooral voor de coronacrisis. Tijdens de coronacrisis moest ik thuiswerken, maar desondanks heeft mijn stagebegeleider Henk mij goed geholpen en hebben we wekelijks ons contactmoment onderhouden.  

Hoe was de werksfeer bij het stagebedrijf?
De werksfeer heb ik als prettig ervaren. We zaten wel op een redelijk open kantoor, waardoor iedereen er makkelijk in en uit kon lopen. Daardoor kreeg ik wel veel zaken mee die speelden bij Ulamo waar ik weer meer van heb kunnen leren.  

Hoe kijk je terug op je tijd bij Ulamo?
Ik kijk zeer positief terug op mijn tijd bij Ulamo. De collega’s waren behulpzaam en geïnteresseerd. Ik heb mijn diploma uiteindelijk mogen behalen met gemiddeld een 7,5! 

Wil je ook stage lopen bij Ulamo? Neem contact met ons op! Wil je eerst even op de site kijken voor meer informatie over Ulamo, dat kan op  https://www.ulamo.nl 

Luuk Tibben