Topbanner_Ons_team

Stage lopen bij Wonion

Jari Ravenstein is student Bedrijfsadministratie en vertelt over zijn stage bij Wonion

Hoe ben je in contact gekomen met Wonion?
Via de opleiding kregen we een lijst met allerlei stageplekken. Hiertussen stond ook Wonion. Ik kende Wonion omdat ik er vlakbij woon en ben op de website gaan kijkenOp de website van Wonion vond ik veel informatie en zag ik ook welke verschillende afdelingen ze allemaal hebben. Zo ontdekte ik waar de organisatie zich precies mee bezighoudt.  Ik wist dus al veel over het bedrijf en het leek mij interessant om hier ook mijn stage te doen.  Ik ben toen zelf naar Wonion gegaan en heb aan de balie gevraagd naar een stageplaats. Aan de balie werd ik fijn ontvangen en hebben ze direct een sollicitatiegesprek ingepland. Ik voelde me direct welkom waardoor ik zeker wist dat ik mijn stage bij Wonion wilde lopen.  

Waarom vind je Wonion interessant als stageplek? 
Binnen Wonion hebben ze verschillende afdelingen die interessant zijn voor mij zijn. Zo is er een financiële afdeling, maar ook andere afdelingen zoals Wonen, waar ze zich bezighouden met de woningen zelf. Hierdoor kan ik op verschillende afdelingen werken. Zo kan ik ontdekken wat mij het meeste aanspreekt.  

Je kende de organisatie al goed omdat je er dichtbij woont. Wat wist je voor je stage nog niet, maar nu wel over de organisatie?
Ik dacht altijd dat Wonion zich alleen bezighield met huurhuizen. Toen ik er stage wilde lopen en in de organisatie ging verdiepen, kwam ik er al snel achter dat dit niet helemaal klopt. Ze werken ook met bijvoorbeeld koopwoningen en parkeerboxen. Dat wist ik helemaal niet, ondanks dat ik er zo dichtbij woon! 

Een aantal weken geleden ben je begonnen als stagiair bij Wonion. Wat is je eerste indruk?
Mijn eerste indruk van Wonion is heel erg goed. Mijn collega’s zijn allemaal heel aardig en hebben altijd tijd voor mij.  Het is ook heel fijn dat als ik vragen heb over mijn stage ik bij jullie terecht kan. Als ik plotseling een vraag heb of iets wil weten, krijg ik van iedereen snel antwoord waardoor ik snel verder kan. Er hangt dus een heel open sfeer. Ik zou Wonion nu al iedereen aanraden als stagebedrijf!

Wat voor werkzaamheden voer je uit?
Ik loop stage op de financiële afdeling, maar elke vrijdag zit ik weer op een andere afdeling. Dat vind ik erg leuk zodat ik zo de verschillende afdelingen leer kennen. Vanuit school moet ik nog een opdracht maken, maar deze is nog niet bekend. Waar ik me nu mee bezighoud op mijn stage is de servicefonds. Als er bijvoorbeeld iets in de keuken of badkamer kapotgaat in een huurhuis, helpt de servicefonds om dit te repareren. De verhuurders betalen hiervoor een bepaald bedrag per maand. Zo hebben ze de zekerheid dat het gerepareerd gaat worden.    

Wat wil je graag leren bij Wonion?
Ik hoop te leren hoe de organisatie omgaat met financiële bedragen en waar zij rekening mee moet houden. Dat is namelijk een stuk meer dan waar je in eerste instantie aan denkt. Ik heb al geleerd dat er heel veel mensen van verschillende afdelingen betrokken zijn bij één bepaald project binnen het bedrijf, maar ik hoop nog meer te leren hoe het in zijn werk gaat.