Topbanner_Ons_team

Tim heeft online zijn scriptie verdedigd. Hoe werkte dat?

Door de corona maatregelen probeert mijn opleiding al enige tijd om alle onderwijsactiviteiten zoveel mogelijk online te laten plaatsvinden. Voor mij betekende dit dat ik mijn scriptie online ging verdedigen.

2 April was het dan zover. Na een half jaar onderzoek gedaan te hebben bij Actemium mocht ik mijn scriptie online gaan verdedigen. Hierbij diende Teams als het ‘online klaslokaal’. Nadat ik, de stagebegeleider, de docentbegeleider en de examinator allemaal aanwezig waren in de online vergadering, heb ik een korte presentatie gehouden waarin ik mijn onderzoek toelichtte. Dit heb ik gedaan door de PowerPoint presentatie te openen op mijn beeldscherm en vervolgens mijn beeldscherm te delen via Teams. Na de presentatie was de vragenronde, hierbij ben ik gestopt met het delen van mijn scherm zodat ik zelf weer in beeld was en zodat ik iedereen kon zien. Na de vragenronde ben ik kort uit de vergadering gegaan zodat de beoordelaars konden overleggen. Vervolgens werd ik weer uitgenodigd in de vergadering om feedback te ontvangen en om te horen dat ik geslaagd was.

Al met al ben ik erg blij dat ik door de beschikbare technologie en door het aanpassingsvermogen van mijn opleiding ondanks alle maatregelen alsnog heb kunnen afstuderen. Alleen voelde de setting nog wat vreemd, ik zat namelijk thuis achter mijn laptop in plaats van dat ik op school in een klaslokaal stond, maar dit gevoel nam al snel af. Ergens vind ik het wel jammer dat ik niet op school heb kunnen afstuderen, voor mijn gevoel miste er toch iets aan het online afstuderen. Toch weegt dit niet op tegen het feit dat ik op tijd geslaagd ben zodat ik in september aan mijn volgende opleiding kan beginnen.