Topbanner_Ons_team

De stage van Bram

Bram Eppingbroek

studeert Technische Bedrijfskunde en loopt stage bij BINX Smartility

 Wat ga je doen bij BINX?

Tijdens mijn stage bij BINX onderzoek ik het voorraadbeheer van klein materiaal. Naast grote onderdelen worden er ook kleine materialen gebruikt op de bouwplaats, zoals boutjes en moertjes. Dat zit in een container, maar er is geen zicht in hoeveel er gebruikt wordt. Het kan voorkomen dat de producten ineens op zijn. Dan moeten ze wachten tot het weer wordt bijgevuld en dan ligt het proces stil. Daar komt weer extra tijd en ook frustratie bij kijken. Het hoofddoel van mijn onderzoek is de vraag hoe we het gebruik van de kleine bouwmaterialen kunnen reduceren en hoe we inzicht in het verbruik kunnen krijgen.

Wat is je eerste indruk van het bedrijf?

De eerste indruk is dat BINX een heel relaxed en open bedrijf is. Ze laten me mijn gang gaan en mijn onderzoek doen. Als ik iets of iemand nodig heb, trek ik aan de bel. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat ze zo innovatief zijn. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van drones. Voor ze naar een gebouw gaan om te slopen of renoveren, gaan ze er met drones naartoe. Met de dronebeelden bekijken ze hoe het gebouw in elkaar zit. Zo hebben ze al veel informatie voor ze naar het gebouw toe gaan. BINX biedt de unieke combinatie van technische bedrijfskunde en de bouwsector, waardoor dit bedrijf mij erg aansprak om er mijn stage te doen.

Wat vind je van de begeleiding?

Eens per week spreek ik af met mijn begeleider. De begeleiding vind ik heel prettig. We praten dan over wat ik heb gedaan en wat ik moet gaan doen die week. Als ik buiten deze wekelijkse afspraak extra hulp wil, stuur ik een berichtje via Teams of bel ik even. Dan staat de begeleider altijd klaar. Daarnaast krijg ik veel begeleiding vanuit Stage.nu. Dit vind ik ook heel prettig! Het is fijn dat er iemand inhoudelijk in het verslag mee kan kijken, zodat ik weet of ik op de goede weg zit.

Wat hoop je nog te leren bij BINX?

Ik hoop vooral meer ervaring op te doen in de bouwsector. Ik vind het dan ook heel leuk dat ik mijn studie in de bouwsector op deze manier kan toepassen. Er is veel banenaanbod in deze sector en dat vind ik ook wel belangrijk. Daarnaast wil ik me persoonlijk meer ontwikkelen, zodat ik van het studentenleven straks ben klaargestoomd voor het ‘echte’ leven. Ik zou andere studenten die interesse hebben in deze sector een stage bij BINX dan ook zeker aanraden. De sfeer is heel erg prettig. Maar wees altijd proactief, benader mensen als je iemand nodig hebt.