Topbanner_Ons_team

Afstuderen bij de gemeente Bronckhorst

Yousef Eliya deed zijn afstudeerstage bij gemeente Bronckhorst 

Waarom wilde je stagelopen bij gemeente Bronckhorst?
Ik was altijd geïnteresseerd in gemeentelijke organisaties. In mijn derde leerjaar liep ik stage bij gemeente Hengelo (Overijssel). Dat beviel mij zo goed dat ik nog eens stage wilde lopen bij een gemeente.  Gemeente Bronckhorst staat bekend als een moderne gemeente en dit wilde ik graag zelf ervaren.

Wat heb je gedaan tijdens je stage en wat was het resultaat?
Tijdens mijn stage heb ik veiligheidsprotocollen opgesteld voor de gemeente. Vervolgens heb ik onderzocht hoe deze protocollen het beste geïmplementeerd kunnen worden. Drie weken na het begin van mijn stage begon de coronacrisis. Sindsdien moest iedereen thuiswerken. Ik zou naast mijn onderzoek ook opdrachten uitvoeren voor de gemeente, maar vanwege de coronacrisis kon dit helaas niet doorgaan. Mijn stage heb ik afgerond met een 8! 

Hoe was de werksfeer binnen het bedrijf?
Doordat we door de coronacrisis thuis moesten werken, heb ik helaas niet heel veel meegemaakt van de werksfeer binnen de organisatie. De eerste drie weken heb ik wel op locatie gewerkt. Ik heb de werksfeer als heel fijn ervaren! Medewerkers kwamen bij mij om zich voor te stellen en vertelde mij voor welke vragen ik bij hen terecht kon. Iedereen was dus erg behulpzaam en hierdoor voelde ik me gelijkwaardig aan al mijn collega’s.  

Hoe was de begeleiding vanuit gemeente Bronckhorst?
De begeleiding was heel goed. Ik had twee begeleiders, wie altijd klaarstonden voor vragen. Ik deed mijn onderzoek zelfstandig en werkte dus veel alleen. Met de coronacrisis was ik nog wat meer zelfstandig, omdat ik thuis moest werken. Om de week was er een standaard contactmoment, maar daarnaast kon ik ook altijd bij de begeleiders terecht.  

Zou je andere studenten een stage bij gemeente Bronckhorst aanraden? 
Ik kijk heel positief terug op mijn stage bij gemeente Bronckhorst. Het is een moderne organisatie met een nieuw gebouw. Iedereen wil elkaar helpen en je voelt je gelijkwaardig aan je collega’s. Ik zou het andere studenten dus zeker aanraden! 

gemeente-bronckhorst